Bästa Sparkonton


Här är en lista över sparkonton med bästa räntan på marknaden som ändå har insättningsgaranti, fria uttag och inga konstiga hake. Det kan finnas begräninsgar just hur mycket du får sätta in, tex max hos GCC är 200 000kr. Räntorna på listan uppdatera jag inte, de ändras hela tiden. För tillfällig ser de ut som nedan. Tanken är att gå genom länkerna för att kolla vad räntan är nu och om man behöver byta bank för att få den högsta räntan.
Har du ditt bolån hos SBAB kan du få 3% ränta. Räntorna är rörliga och kan ändras när som helst.

För ni som inte vet hur det funkar är det ganska enkelt. Man skapa en inloggning med sin e-ligitamation och specificera direkt vilket konto ska användas vid uttagning av pengar. Hos GCC kunde jag inte ändra på detta efter skapande och innebär att pengarna kommer alltid att sättas in i mitt vanliga bank konto (även om någon obehörliga kom åt mitt GCC konto). Däremot kan man stänga ett konto och skapa nytt.

För att sätta in pengar ska man göra en bankgiro betalning. Det låter skumt att "betala" men det funkar fint. Räntepengarna ökar dagligen och vid årets slut betalas ut pengarna. Alternativt betalas de vid konto stängning. Vid uttag har jag alltid fått pengarna flyttad efter en eller två dagar.

Lyckad sparande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar