torsdag, maj 01, 2014

Portföljutveckling April


Oriflame vägrar krossas av Rysspanik och hålla huvud över vattnet vid 160kr. Märkligt va? Nationell Bank Grekland har nu gått under mitt köp pris och ser inget vidare ut. Men jag förväntade lite turbulens. Jag hoppas att det är den sista gången bara och efter sommar är det säkert bara uppåt.

Jag pratade mycket om att göra nya köp till vissa hög risk och dyra aktier men vågade inte just nu pga Ryssland och börsens nedgång som den brukar göra vid sommar. Jag hoppas att det blir fler chanser att plocka upp Tesla eller Google. Mer inne på Google faktiskt. Fast deras ras har varit ganska stark, typ 20% för Tesla. Jag undrar om det kan gå lägre.

Amazon har jag kallnat till för att det går rykte att Alibaba ska börsnotera sig i New York. Jag varit inne på Aliexpress, deras e-commerce säjt, och priserna ser väldigt intressanta ut. Den stora plussen är att de leverera till Sverige. Jag gillar det. Amazon, och Amerikanska företag över huvudtaget är ganska dumma tycker jag när de inte levererar utanför USA. Jag byt kreditkort idag hos Audible and det vara bara nu den godtog min svensk adress. Jag var tvungen att fuska tidigare och skrev upp en Amerikansk adress.

Aztra Zeneca bidrar tungt till portföljensutveckling denna månad. Jag är helt för att Pfizer köper upp dem och flyttar HQ till London.

Nu, hoppas vi för sommar ras!

2 kommentarer:

 1. Du kan beställa från www.amazon.co.uk. Gör jag ofta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sant! Men det finns en hake. Amazon.com är billigare och har fler produkter.

   http://www.amazon.com/Universal-Lightening-Smartphone-Multi-media-Compatible/dp/B00AVS7A8G/ref=sr_1_8?ie=UTF8&qid=1399049291&sr=8-8&keywords=iphone+5+battery

   http://www.amazon.co.uk/2200mAh-Emergency-External-Battery-Charger-White/dp/B005DKRT1K/ref=pd_sim_ce_1?ie=UTF8&refRID=1BD56NZA2NW3R63GXC2A

   Radera