måndag, oktober 08, 2012

Misslyckad Ratos KöpJag skulle köpa Ratos till 59,6 idag men det blev inte av. Priset var nere till 59,7 men när jag skulle justera köpet till 59,7 fick jag meddelande att jag inte kunde göra så med detta värdeppapret och att jag skulle ringa i stället. Jag har mina aktier nämligen i SEB.

Jag vet att det är ganska nybörjare av mig, men det är vad jag är. Det är bara så trevlig att ha allting samlat på ett stället. Jag har justerat köp kurserna förut så det var konstig att jag inte fick göra det denna gången. Jag har en bunt från Avanza jag skulle skriva under för att skapa konto där men det blev aldrig av bara. Tyckte då att jag var bara en amatör och hade för lite pengar att ha en riktig mäklare bank för att sköta mina aktieköp. Samtidigt vet jag inte om detta skulle ha hänt med Avanza i alla fall. Någonting speciellt med Ratos aktier? Eller kanske det var för nära börslut? Var en halv timme kvar.

Jag är lite delad angående Ratos, jag ser dem som risk kapitalister och är det inte tillhör den strategi jag vill ha just nu. Jag har inte så mycket pengar och då har jag inte så mycket som jag kan reperara dumma köp med.

Däremot ska Ratos vara ett riktigt bra företag, därför är det bättre att köpa det till rätt pris i stället än vad så många andra gör och köpa bra företag till fel pris.

Jag måste även tänker strategiskt med mina begänsade pengar. Köper jag Ratos kan jag inte köper någonting annat som tex double down i Fortum som är ännu bättre än när jag köpte den sist (runt 15 euro mot 14 idag). Jag har 30 000 cash kvar. Blir det en krasch någon gång vill jag ha någonting att kunna gå in och köpa med.

9 500 kr sitter i ISK konto nu, redan beskattad. Kommer Ratos att skjuta iväg imorgon? Kanske jag får ännu bättre pris i stället. Eller ändra mig och köpa Fortum. Kanske halva var? Jag vet inte!

4 kommentarer:

 1. Hej Booban!

  Vad tråkigt att läsa att du fått problem med din order i Ratos men kul att läsa att du börjat spara i aktier!

  Hittade in till din blogg och vill bara säga att du alltid är välkommen som kund hos oss oavsett hur stor eller erfaren sparare du är. Alla är vi nybörjare i början så var inte rädd för att komma med frågor, vi hjälper dig mer än gärna.

  Den där bunten med papper du beskriver behöver du heller inte fylla i om du har tillgång till Bank-Id eller E-legitimation. Då räcker det att enkelt starta ett nytt konto på vår hemsida och godkänna avtalen elektroniskt.

  För att komma igång lite med ditt aktiesparande får du gärna använda följande länk när du registrerar dig. Vi bjuder dig då på 10 gratisaffärer (courtage).

  www.avanzabank.se/10gratisaffärer

  Oavsett om du blir kund hos oss eller ej så önskar jag dig ett stort lycka till med ditt sparande!

  Hälsningar
  Sanna, Avanza Bank

  SvaraRadera
 2. Hej Sanna,
  Trevlig att du kunde titta forbi.

  Jag hade skapat ett konto hos Avanza med e-leg, men det står att jag kan inte börja handla tills jag skrivit under och skickat tillbaks pappret. Jag kan bara titta just nu.

  Länken verkar inte fungera. Ingen mer kampanj?

  SvaraRadera
 3. Hej igen Booban!

  När man skriver under avtalet med e-leg så kan det ta upp till 15 minuter innan kontot blir aktiverat, det borde alltså ha blivit aktiverat nu så att du kan sätta in pengar och börja handla. Ring gärna in till oss på 08-562 250 00 om det fortfarande inte skulle fungera så kan vi hjälpa dig.

  Den tidigare länken var dessvärre felaktig, detta är den korrekta:
  www.avanzabank.se/10gratis

  Hälsningar,
  Daniel, Avanza Bank

  SvaraRadera
 4. Har själv mina aktieaffärer hos Avanzamini(kourtage 9kr)och det har funkat problemfritt. Rekommenderar detta. https://www.avanzamini.se/mini/hem/

  mvh
  Ekonomiadepten

  SvaraRadera