måndag, juni 17, 2013

Ratos Preferensaktier: Halveras


Beställde 20st men fick bara köpa 10. Efterfrågan verkar har varit stort och det är i alla fall positiv. Om jag inte fick köpa mer än 10 poster, undrar jag vem fick det. Vissa kanske tycker att 10 poster är för lite och vill bara köpa om de kunde få det antalet de ville. Vad skulle man göra om det var så? Kan man ångra köpet? Jag ville ha 20 för då skulle jag få 500kr per kvartal. Nu blir det bara 250kr. Meh.

Jag var lite förvånad hur köpet gick till. Jag köpte den hos Avanza och då gäller köp datum när anmälningsblanketten kommer in till Avanza, inte Ratos. Då kommer det ingen bankgiro heller, utan pengarna dras från ditt ISK (eller depå). I detta fall var det idag. Jag hade pengar på sparkotot hos Avanza och det räckte för 10 poster. Det kunde jag flytta över samma dag. Men jag hade redan börjat flytta mina pengar från andra konto och det kan ta en vecka.

Lite dålig med information om hur det här går till, men nu vet jag. Behövde inte ens betalar courtage. Sådana "surprise" är uppskattat. Ibland är inte så viktigt med information om allting går smidigt och bra ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar