måndag, juli 22, 2013

Inköp: Oriflame


Oriflame ser billigt ut och är en bra utdelare, därmed ska det ingå i min portfölj. Köpet blev 75st till ett pris av 204,5 kr.

Oriflame ska även dela ut kvartalsvis nästa år och det blir kul, fast jag är egentligen ganska neutralt inställd eftersom det är för lite pengar för min del. Att de flesta svenska företag har utdelningar under sommaren är helt okej för mig för då får man en klump summa som man kan göra någonting med.

2010 låg Oriflame på 470kr! Jag vet inte riktigt varför den har sjunkit så lågt men det har gått mycket skrivelse om Ryssland och höjda skatter på folk som jobbar i Oriflames bransch. Jag tycker att det är en konstig förklaring för att jag är säkert att de kör mycket svart. Däremot kursen liknar det av Avon, en USA konkurrent, som har också sjunkit ner senaste åren. Jag tror helt enkelt att svaret ligger i det allmänna ekonomiska förhållande och smink och hemförsäljare är någonting man drar in på direkt.


Jag kanske inte gillar deras affärssätt men betvilar inte att det är lönsamt och ett effektivt sätt att sälja varor i många delar av världen.

3 kommentarer:

 1. Otroligt intressant bolag Oriflame! Som du skriver så är deras försäljningsmodell väldigt.. svårbegriplig, men är som också nämnts(Avon) inte ovanlig. Aktien är tydligen i en svacka också så det här kan säkert bli ett bra köp!

  Mvh
  Ekonomiadepten

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Har också tittat lite på Oriflame eftersom de har en så bra utdelning. Aktien har beskrivits lite som en daytraders dröm (har tyvärr ingen källa var jag läste detta) eftersom aktiekursen är så slagig.

  Jag var lite sugen på att köpa men ska lugna mig lite med aktieinköpen nu tills jag har mer likvid och kunskap. Men jag tror att det är ett bra köp du gjort.

  SvaraRadera
 3. Tack! Trevlig att få bekräftelse för sina beslut. Känns som om jag hade köpt en snygg skjörta nu :)

  SvaraRadera