torsdag, april 17, 2014

Snabba funderingar kring några aktier

Google - Kanske den säkraste tech aktie jag kan tänka på. Jag tänker på Google på samma sätt som jag tänker på IBM, ett blue chip företag som skulle hamna i Dow Jones om de tillåter det. De hålla på med så mycket nu är det svårt att veta vart allting ska leda, men jag har förtroende på dem, till skillnad från Facebook, där Zuckerberg verkar desperat att hitta ett sätt att försäkra bolagets framtid.

Google class C (GOOG) ligger på $541
Google (GOOGL) ligger på $547

Jag undrar hur länge priserna kommer att ligga så nära varandra. Jag trodde att Google lämnade en utdelning men ser inget om detta.
(Under tiden jag skrev detta, GOOG ligger nu på $536 och GOOGL på $543.

LBrands (LB) - En gång hette de Limited Brands (L Brands nu) och de äger Victoria Secret. Ett välkänt företag men har aldrig funnits utanför USA tills nyligen. Jag har förstått att ägarna förr ville inte franchisa ut sin koncept utomlands. Jag tror att potentiallen till tillväxt är mycket, mycket stört. Ett mindre problem är att LB äger även ett fåtal andra företag, som sysslar med liknande produkter. Utdelning är $1,20 (2,48%) och kommer priset ner till $51 kan jag tänka mig att köpa lite.

Amazon - Handeln i framtiden är här nu och Amazon är hur den ser ut. Eller kanske Alibaba? Alibaba kommer att börs noteras snart. Jag använder mig flitigt av Amazon (mest ljudböcker) men vet lite om Alibaba. Jag har svårt att lita på ett företag som hette Alibaba faktiskt! Kanske man ska köpa både? Synd att jag har inte en aning om vad är ett bra pris för Amazon. Google berättar att de har legat mellan $245-$408 under 52 veckor och idag ligger de på $325.

Linkedin - Jag använder den. Tycker att den är hur bra som helst om man letar efter jobb. Jag vet inte varför Zuckerberg har inte köpt den än. Just det, letar efter jobb är inte någonting han kommer någonsin att göra. Linkedin ligger på $175 idag.

Tesla - Japp, jag tror 100% att Tesla kommer att bli till bilmarknaden vad iphone var till mobil marknaden. Har jag berättat att jag har varit i en sådan show room och tittat på bilen? Klart förarsätet är alltid upptagen :(. Jag kan inte pricka in vilket pris jag vill köpa den till bara. Den är tokhög! Substantivvärdet är 36,74! Varför kunde jag inte ha köpt när den var $40? Jag var så rädd att köpa aktier överhuvudtaget, men jag trodde på Tesla när jag först såg bilen och lyssnade på Elon Musk. Under $200 låter bra, men det är allt jag kan säga om det. Vågar jag köper nu? Eller snart?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar