fredag, april 25, 2014

Tele2 skattedekleration omkostnadsbelopp: 26%

Tele2 splitten dök upp i skattedekleration och jag fick rådet från skatteverket att ta 26% av min inköpskostnad, eller anskaffningsvärdet som det heter hos SEB. Jo, omkostnadsbelopp betyder anskaffningsvärdet, hela kostnaden för inköpet inkl. courtage alltså.

När jag ska eventuellt sälja mina Tele2 aktier ska jag då använda mig av 74% av anskaffningsvärdet. Därför skriver jag ner det här nu för att komma ihåg.

Det man ska vara försiktig med att använda är schablometoden, den siffran var alldeles för låg!


5 kommentarer:

 1. vad har du för program för samordning av din portfölj i dessa bilder? http://2.bp.blogspot.com/-GTNgcaK3HJM/Uf4YZ9ercwI/AAAAAAAAAR4/xN9oXnEBqeU/s1600/juli.png
  http://3.bp.blogspot.com/-LbVTb9w1tZk/UznHQ1oX3jI/AAAAAAAAATE/0wjRbo5h4ms/s1600/portf%C3%B6ljmars.png
  eller är det inloggat hos en engelsk broker? google finance?
  vill ha ett liknande upplägg där jag skriver in ticker symbol köpkurs antal datum över min portfölj och får sedan gain yield etc.. info, sedan köp och per dag/vecka/total.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Den är google finance och funkar som du beskriver. Vilken data som presenteras kan jag inte styra över. Jag använder den för att dess databas täcker mest aktier i världen, även svenska.

  SvaraRadera
 3. Okej, misstänkte att det var någonting som google finance eller yahoo.
  Tog bort Google Finance från mobilen igår då jag hållit på att traggla med det utan framgång. Får ladda ner det igen och försöka få det rätt den här gången.
  Kan man samordna google finance via datorn eller måste man knappa in allt på mobilen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så!
   Jag verkar ha fått igång det (via webben).
   Det verkar som att svenska aktier ej fungerar i mobilappen.. uselt.
   Antar att jag får anvnda hemsidan istället i mobilen..

   Aja, nu väntar vi på ras så att man kan gå in billigt eller åtminstone fair price! :)

   Har tröttnat på banksparande hos sevenday som jag pysslat med sen nov 2011. Ju mer ränta som kapitaliseras och ju mer man sätter in desto mindre avkastning får man tillbaka, då räntan har sänkts ordentligt sedan nov 2011, från sevenday 3,20%nom till 2%nom.. har 30.000 liggandes på 1,60% avanzacollector som nu blev 1,40%, ska väl öppna ett avanzanordax 1,60%. Man vill ju inte ha allt på svenday 2% iall börsen blir mer prisvärd. kan vara bra då att ha 30.000 på avanza så man kan in snabbt på ISK och köpa tre bolag.

   Vill in på börsen i utdelningsaktier 3-6%nom men med p/e 22+++ och höga p/b är det ett tungt motstånd att trycka på köpknappen i nuläget.

   Jag har läst att KF är bättre än ISK för US-bolag. Har du hört något om det? hittar dålig info om hur utdelningar beskattas etc.

   Radera
  2. Hej!
   I många avseende jag tycker att Yahoo är bättre men jag har problem med vissa saker; Fortum och att köpa i flera omgångar.
   Sparkonto är bara för att parkera sina pengar tillfälligt tills man kan investera dem. Fast just nu jag har själv parkerat en bra summa där över ett år.
   Bra ide att ha pengarna redo för köp. Jag har 15k i ISK sittande för det. Nordax funkar inte om du har funderat över helgen och vill lägga en order på söndag till måndag.
   Jo. Jag har just öppnat en KF tack vare bloggare, tror jag Gustav, som rapporterad att avdrag för utländsk källskatt är begränsad till 500kr om man har negativ tillgångar (inkl bolån).

   Radera