onsdag, oktober 29, 2014

ARCP: Skräp, ner 20%


Tja...nu händer det saker. Det har gått rykte att ARCP har inte sköts som den borde göra om beter sig lite konstigt och nu visar det sig att det verkar vara sant. De har anklagats för att ha vilselett aktieägarna och  Amerikanska SEC kommer att göra en utredning, deras "CFO" (chief financial officer) har sagt upp sig och S&P rapporterats att lista ARCP som skräp.

5 kommentarer:

 1. Det var inte bara deras Chief Financial Officer Brian Block som fick sparken, utan även deras Chief Accounting Officer Lisa McAlister. Värt att ha i åtanke är att den inledande utredningen begärdes av ARCP själva, efter ett insidertips till ledningen.

  Efter att VD David Kay förklarat vad som hänt i en telefonkonferens igår kom en rekyl på 10% (efter det ursprungliga tappet på 30%) och även om det som hänt givetvis inte är bra tycker jag ändå det känns lite som att marknaden överreagerat.

  Gällande S&P är det inte bestämt att ARCP ska klassas som "junk", men att bolaget nu hamnat på en 90-dagars bevakningslista.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack för besöket!
   Helt rätt, jag kunde ha varit mer exakt i min beskrivning men det viktiga var länkarna där alla kunde läsa för sig själva.
   Har du någon ARCP aktier?

   Radera
  2. Japp, sitter med 185 st. Siktar på att öka i framtiden, speciellt om dippen håller i sig ett par månader framöver.

   Radera
 2. Jag dubblade upp min blygsamma position när den var runt 22% ned. Som värderingen är nu räknar marknaden uppenbarligen med att fler oegentligheter dyker upp. Stannar det vid denna AFFO manipulation så är nedgången otroligt överdriven. Men jag lägger inga stora slantar på ARCP.

  SvaraRadera
 3. ARCP kommer naturigtvis stiga igen förr eller senare. Fastigheterna försvinner inte i tomma intet.

  SvaraRadera