fredag, mars 15, 2013

Inköp AstraZeneca

Köpte in AstraZeneca till vad jag tror är ett bra pris; 289,5kr. Bara 25st, men det är en lagom total summa för mig. Jag köpte Astra pga av sin defensiv natur och bra utdelning, som är lite komplex att uträkna.

Lustig att köpa ett företag där jag kan inte ens räkna fram utdelningen :). Det jag vet är att de dela ut 2 ggr om året och jag missat det första som kommer 18 mars. Nästa bli september, men jag tror att de delar ut olika mycket vid dessa två tillfällen. På deras websida står det att utdelningen är 1,90 USD som ger då en utdelning på cirka 4,2%. Jag anser att dollarn är redan ganska låg och kan bara gå uppåt.

Nyheter kring Astra i nyheterna har varit ganska negativa, men jag chanser på att oro kring bristande genombrott och patenter som går ut är bara en del av det normala med ett forskningsföretag som AstraZeneca. Hade allting varit bra så hade aktien varit för dyrt att köpa.

2 kommentarer:

  1. Har också tittat på Astra! Tycker företaget verkar få oförtjänt mycket stryk. Media målar upp bilden som att företaget ska gå under. Med tanke på deras storlek så tror jag knappast att allting faller så enkelt. Hoppas ditt köp blir bra =)

    SvaraRadera