söndag, augusti 03, 2014

...eller ska jag köpa......McDonalds? Vid 94.3 dollar är McDonalds så låg värderad att den ligger nära sina 52-veckor lågpunkt på 92 dollar och ger 3,4 % i pålitlig utdelning. Den enda negativ med McD's är ganska stor; att den har existentialistiskt problem. Med existentialistisk menar jag att problemet är fundamentalt som hotar sin existens; den förlorar kunder och marknadsandelar till konkurrenterna. Den har dessutom ingen trovärdig plan att vända på trenden. Men den är stor och stark och har tid på sig att komma på någonting. Den stora utdelningen gör ett golv på aktiepriset. Jag skulle bli förvånad om den når 3,5 %.

 YUM! Brands är inte lika låg värderad vid 70,46 dollar som ger en utdelning på bara 2.1%. Men dess problem är tillfälligt. Den var vid 68 dollar och redan hålla på att vända. Jag tycker att YUM! har en större tillväxt potential än McDonalds för att den äger KFC, och dess uppskattning internationellt är mycket underskattad bland västerländskt investerare.

McDonalds för tillfälligt är ett säkert kort, troligen kommer den att överleva hot som finns nu. YUM! är ett sämre köp nu, men det kanske bara ser ut så nu. Den kanske kommer aldrig så lågt som den är just nu igen.

Finns det någonting annat som ser prisvärd ut efter dippen i fredags? ARCP dippade inte. Den gick up ju! Jag undrar vilken beta den har egentligen. Ligger nu över 13 dollar. Riktigt sugen efter den utdelningen på 7,5%. Jag tror alla kritik mot management i detta bolag är överdrivit.
KO är under 40 med en utdelning på över 3%.

Vitrolife är 110 kr. Vitrolife hade stuckit iväg inte så länge sedan på bra rapport och ingenting har ändrats sen dess. Inte riktigt min stil att investera i ett sådant bolag men man måste vara öppen till chanser. Den ger en utdelning i alla fall, 0,9%.

Banker som jag är intresserade av:

HSBC - 52,88 USD, utdelning 4,6%, PE 13,5

Citigroup - 48USD, utdelning 0,08%, PE 16 - Bara tidsfråga när Citi återinföra en riktig utdelning.

Bank of America (BAC) - 15 USD, utdelning 0,27% PE 24 - Samma sits med Citi

AIG - 52 USD, utdelning 0,96kr, PE 8,92. Fin PE!

Mycket svårt. Jag vet inte vad jag ska köpa. Lutar mot MCD. Bra att börsen gick ner på en fredag. Har tid på mig att fundera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar