onsdag, november 28, 2012

Att pensionspara hos Folksam


Jag gick med om att pensionspara hos folksam ett par år tillbaks.

Från vad jag kan lista ut har jag betalat in 2800 kr, betalat avgifter på 631kr och har 2042kr kvar (syns inte här). Jag tror inte jag är nöjd. Skulle du vara det?

2 kommentarer:

 1. Då har du fått lära dig en läxa om "institut-sparande" som man kan kalla det. Finns endast ett fördelaktigt sätt att spara på och det är att spara pengar privat i aktier i fantastiska bolag, vilket jag tror att du också gör =)

  Du är dock lyckligt lottad som ändå förlorat så lite pengar. Många går in i sånt här med betydligt högre summor och förlorar betydligt mer pengar =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Eknomiadepten!
   Jo, det var en läxa. Jag visste att de skulle dra pengar (inte så mycket!) men eftersom jag kunde ingenting om aktier då, tänkte jag att dessa kloka experter skulle ändå kunna öka det totala värdet.

   Jag överaskade mig själv genom att faktiskt kolla hur det gick och slutade betalar in pengar i år. Jag ringde och frågade hur jag kunde flytta mina pengar och jag tyckte de sa att jag inte kunde förran ett år hade gått. Jag tror att det ha gått ett år nu och ska nu försöka flytta pengarna till min bank i stället.

   Radera