måndag, februari 18, 2013

Upp 17% = Sälj?

Väldigt nöjd att min portfölj har gått upp 17 % (tidigare idag) sen jag började köpa aktier. Så nöjd att jag hade funderingar att sälja rubbet. 16 000 grattis kronor, tjoo hoo! 16 000 kronor denna gång. Gör jag det igen, 16 000 igen! Bara 4 gångar blir det 64 000kr! Känns som när man spelar roulette. Har man plötsligt tur, då ska man bara sluta och går hem. Men det strider mot min konservativa och långsiktiga strategi.

Gör jag inget, blir det kanske 5-6tkr i utdelning i år. 2 1/2 år för att tjäna lika mycket. Inte konstig att trejdare bara dissar "köp och behåll".

Men jag är för feg. Jag har aldrig gjort detta förut. Och det känns bara bra att aktierna bara klättrar. Jag vill sitta kvar. Även om kanske om två veckor kommer jag att ångra mig och tycker att jag borde ha sålt allt.

4 kommentarer:

 1. Haha! Jag sitter själv på SCA som har gått upp väldigt mycket i procent räknat. Vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till dem då jag gillar bolaget som sådant och har en bra Yield on cost .. Men samtidigt känns värderingen satans hög just nu. Knepigt som fan :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym!
   SCA har gåt extremt bra!

   Hur många procent har den gått upp sen du köpte aktien och hur länge sen var det?

   Jag tycker att om man ska börja säljer aktier, att man kanske borde hålla på med att trejda hela tiden. Annars är det bra vinst en gång, men sen då? Vad ska man göra med pengarna...

   Radera
 2. Ca ~95% har den ökat. Har inte inköpsdatumet i huvudet men det var för ca 2 år sedan.

  Ja visst är det så, jag gillar bolaget. Tycker de har en solid grund i form av en sjuhelsikes mängd skog. Deras flytt av fokus från pappersmassa till konsumentprodukter verkar löna sig och jämfört med t.ex Stora Enso så känns det som att SCA har en ljusare framtid.

  "Problemet" är väl den sjuka utvecklingen som har varit nu.. Jag kan inte riktigt se _vad_ som helt plötsligt motiverar en så hög värdering. Får lite känslan av att det är en bubbla, att investererare söker sig till "stabila" branscher i väntan på något bättre... Lite som guldpriserna har ökat sedan 2008 pågrund av att folk söker trygghet i något "reellt". Som sagt, knepigt.

  SvaraRadera
 3. Tack för info! Hade jag vetat mer om aktier skulle jag ha köpt närmare till 2008 raset också.

  Motivationen till uppgången nu är väl som vanligt att folk vill hänga med tåget. "Experterna" kanske säljer men deras omfattande rikedom kan inte mostå vanliga folkets pengar som rusar in i börsen nu. Triggern kanske ske när USA införar budget nedskärningar och skattehöjningar som gör att massor av pengar försvinner från ekonomin.

  SvaraRadera