fredag, december 07, 2012

Ljudboksrecension: The little book of Bulls Eye Investing

Tyckte att "The little book of Bulls Eye Investing" var väldigt bra, speciellt för nybörjare. Den är bara 4,25tim lång och hinner gå genom nästan allt. Den ger en nulägesanalys, sätter den i historiskt perspektiv och stilen är ganska lik "The Intelligent Investor" fast gjordes i nutid.

I det makro perspektivet, tror författaren att vi befinna oss i en sekulär björnmarknad. Och det kommer ett ras till.

Enkla tips John Mauldin ger:
 1. Använd Stop loss
 2. Sälj aktien långsamt i flera omgångar. Blir den en tillväxt aktie ska man sälja allt.
 3. Har tålamod. Ger tid för att andra ska kunna hitta den aktie du har gjort. Gör reklam för den.
 4. Kom ihåg att du investera, inte trejda. Tajma inte marknaden.
 5. Blir inte kär. Aktien vet inte att du äga den. Den bryr sig inte om dig.
 6. Diversifiera.
Han är mycket för att hitta värde på företag. Man ska helt sätta sig in i allting om företag och gå på deras möten och lär känna de som styra företaget. Kan inte säga någonting emot, bara att jag inte har tid för sådant. Därför hans sista råd är bäst; att gå ihop med ett gäng kompisar för att hjälpa varandra hålla ett ögat öppen för möjliga aktier att köpa. Tror vi bloggare gör någonting liknande faktiskt.

Jag måste säga att jag är riktig dålig att följa alla dessa råd. Jag använder inte ens stop loss. Jag vet inte när det är lämplig att sälja någonting, det var tillräckligt svårt att köpa!1 kommentar:

 1. Tack för boktipset! Ska titta närmare på boken =)
  Tycker personligen inte om stop-loss då jag under inga omständigheter skulle vilja att något av mina innehav säljs för att Mr Market tok-nedvärderar det!

  SvaraRadera